Burse - Fonduri mutuale

FP a ajuns cu răscumpărările la 55 milioane de acţiuni

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

07.05.2014, 00:00 506

Fondul Proprietatea a cumpărat un total de 55,8 milioane de acţiuni proprii pe care a plătit 45 milioane de lei, de la începerea programului de răscumpărare pe 27 martie şi până în prezent. Fondului i-au mai rămas de răscumpărat 197 milioane de acţiuni proprii în cadrul celui de-al treilea program de răscumpărări.

De pe 27 martie până în prezent, acţiunile FP s-au depreciat cu 2%, în contextul în care a existat presiune la vânzare pe titlurile fondului după trecerea datei de referinţă pentru încasarea dividendului special de 0,05 lei/titlu.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Miercuri 30 aprilie a fost ultima zi în care investitorii mai puteau cumpăra acţiuni FP purtătoare de dividend special de 0,05 lei/titlu. Fondul va distribui acţionarilor câte 0,05 lei pe acţiune din capitalul social prin reducerea valorii nominale de la un leu la 0,95 lei. Suma totală se ridică la 600 milioane de lei şi ar putea intra în conturile acţionarilor începând cu 15 iulie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO