Burse - Fonduri mutuale

FP a revenit la pragul de 0,9 lei după ce Templeton a detaliat listarea secundară

FP a revenit la pragul de 0,9 lei după ce Templeton a...

Autor: Roxana Pricop

22.04.2015, 00:00 379

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu până la 1,18% în şedinţa de ieri, la o cotaţie de 0,9035 lei/titlu, după ce administratorul fondului a publicat mai multe detalii despre listarea secundară la bursa din Londra. Indicele BET, principala referinţă a bursei, a stagnat în şedinţa de ieri. FP se va lista pe segmentul fondurilor de investiţii operat de bursa de la Londra pe 29 aprilie. Listarea se va realiza prin intermediul certificatelor de depozit  - GDR-uri, instrumente folosite şi la listările duale ale Romgaz şi Electrica. GDR-urile sunt limitate la o treime din capitalul FP, respectiv la circa 4 miliarde de acţiuni. Fiecare GDR va avea în spate câte 50 de acţiuni FP. Fiecare acţiune are o valoare nominală de 0,95 lei. Depozitarul GDR-urilor este Bank of New York Mellon.

Fondul Proprietatea nu va oferi GDR-uri. Fondul Proprietatea va fi cel mai mare fond închis listat de bursa de la Londra, luând în calcul activele de circa 2 miliarde de lire sterline. La Bucureşti, fondul are o capitalizare bursieră de 10,8 miliarde de lei (1,8 miliarde de lire sterline) şi se tranzacţionează la un discount de 24% faţă de activul net. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO