FP: Romaero riscă să intre în insolvenţă

27 nov 2014 Autor: Roxana Pricop

Fondul Proprietatea (FP), acţionar cu 21% din capitalul Romaero Bucureşti (RORX), a cerut începerea în regim de urgenţă a procedurii de privatizare a producătorului de componente pentru avioane, controlat de stat, argumentând că aceasta este singura soluţie pentru a salva compania de la insolvenţă.
 
În aprilie 2013, Varujan Vosganian, ministrul de atunci al economiei, a anunţat că statul se află în evaluări pentru a pregăti pentru privatizare Romaero Bucureşti.  De atunci însă nu a mai fost comunicat nimic public. Statul şi-a mai anunţat intenţia de a privatiza Romaero la finele anului 2005, însă procedura a fost blocată câteva luni mai târziu din cauza unor datorii istorice ale companiei.
 
Acţionarii companiei urmează să voteze propunerea FP în AGA din 9 decembrie.
 
„În prezent Romaero generează venituri anuale totale de aproximativ 18-20 milioane de euro, datoriile purtătoare de penalităţi se ridică la 50 milioane de euro şi cresc în fiecare zi, iar necesarul de investiţii estimat de către companie se ridică la 25 milioane de euro. Toate aceste elemente (...) conduc la ideea că în lipsa unor măsuri urgente de redresare, finalul cade sub imperativul legalităţilor economice, şi anume, falimentul“, potrivit Fondului Proprietatea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.11.2014

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, insolventa
, bucuresti
, privatizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide