Burse - Fonduri mutuale

Francezii de la Lactalis încep procedurile pentru a prelua integral Albalact

Francezii de la Lactalis încep procedurile pentru a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.07.2016, 00:07 1329

Producătorul de lactate Lactalis, gigant francez cu afaceri de peste 17 mld. euro, a primit avizul pentru preluarea companiei româneşti Albalact (simbol bursier ALBZ), tranzacţie care mai face astfel un pas către finalizare. Lactalis va prelua Albalact, care are o cifră de afaceri de 450 mil. lei (101 mil. euro - după standardele IFRS) prin intermediul B.S.A. International S.A, cu sediul în Bruxelles.

Avizul Consiliului Concurenţei vine la aproape cinci luni de la momentul în care acţionarii majoritari ai Albalact -  Raul Ciurtin, Lorena Ciurtin, Crisware Holding, Croniar Holding şi RC 2 (care deţin circa 70% din titlurile companiei) - au anunţat că s-au înţeles cu Lactalis pentru vânzarea acţiunilor şi la patru luni după ce „propunerea“ a ajuns pe masa consiliului.

Cum Lactalis intenţionează să deruleze o ofertă publică de preluare pentru 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, pentru a putea delista compania, grupul francez trebuie să cumpere 90% din capitalul Albalact.

Înainte de derularea ofertei publice de preluare Lactalis trebuie să obţină avizul ASF pentru anunţul preliminar de ofertă.

Preţul acţiunilor pentru care s-au înţeles părţile nu este disponibil deocamdată, însă va fi identic pentru toţi investitorii şi va fi public după avizul ASF .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO