Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton a ratat cel mai important obiectiv de performanţă impus de Elliott. Ce urmează?

Franklin Templeton a ratat cel mai important obiectiv de...

Autor: Roxana Pricop

01.07.2015, 00:08 2025

S-au scurs cele nouă luni în care Franklin Templeton trebuia să atingă obiectivele de performanţă impuse de Elliott. Discountul de tranzacţionare este departe de ţinta impusă în contract. Urmează AGA în octombrie în care acţionarii vor decide dacă merg înainte cu Templeton la cârmă.

Marţi, 30 iunie, s-a în­cheiat prima peri­oa­dă de raportare de nouă luni în care Franklin Tem­pleton, adminis­tratorul activelor de 12,6 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), avea de atins obiectivele stricte de performanţă impuse de fondul american de hedging Elliott Associates.

Discountul de tranzacţionare al acţiunilor de 15% din activul net unitar, cel mai important obiectiv cerut de Elliott în contractul de administrare, nu a fost atins de Franklin Templeton. Deşi fon­dul s-a listat la Londra cu scopul de a atrage noi investitori şi de a îngusta discountul, acţiunile sale se tranzac­ţio­nează în prezent cu un discount de 30% faţă de activul net. În prezent, mai bine de 25% din acţiunile FP sunt împa­che­tate sub formă de GDR-uri listate la Lon­dra, iar Elliott Associates a vândut din acţiuni pe bursa de la Londra. „Deşi discountul faţă de VUAN încă nu a fost mic­şorat la 15% sau mai puţin, noi ne con­tinuăm eforturile nu doar pentru atin­gerea acestui obiectiv, ci pentru de­pă­şirea acestuia”, a spus Greg Ko­niec­zny, managerul Fondului Pro­pri­eta­tea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO