Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Cristescu îşi mută pe ATS cea mai valoroasă dintre „rasdace”

Fraţii Cristescu îşi mută pe ATS cea mai valoroasă...

Autor: Ioana Tudor

22.01.2015, 17:54 452

Foraj Sonde Craiova (simbol bursier FOSB), deţinută de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu, se va transfera pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO al bursei de la Bucureşti. Compania este cea mai valoroasă dintre „rasdacele” controlate de fraţii Cristescu, având o capitalizare de 134,4 milioane de lei.

Cei doi oameni de afaceri deţin pe piaţa RASDAQ mai multe companii importante din grupul Bega, respectiv Bega Turism (SCDE), cu o capitalizare de 128,7 mil. lei, Bega Electromotor (ELTR), Bega Tehnomet (TEHO), Bega Minerale Industriale (BMIA) şi Bega Utilaje Construcţii (UTBT). Acestea urmează să ia în curând o decizie privind transferul pe AeRO sau pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, în contextul în care RASDAQ se va desfiinţa în octombrie.

La finele anului trecut, Marius Cristescu afirma că vrea să transfere pe piaţa principală una sau două dintre „rasdacele” mari, în timp ce altele se vor duce pe AeRO, iar cele mici se vor delista.

Foraj Sonde Craiova (FOSB) este cea mai mare firmă de foraj locală după cifra de afaceri realizată în 2013, respectiv 169 milioane de lei. Compania a avut profit de 23,6 milioane de lei în 2013, de peste patru ori mai mare decât rezultatul din anul precedent. Marius şi Emil Cristescu controlează circa 95% din societate.

Acţiunile FOSB s-au tranzacţionat cel mai recent pe 15 ianuerie, la preţul de 0,21 lei/acţiune.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO