Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Ştefan de la Autonom intră în acţionariatul Transilvania Broker cu o investiţie de 5 mil. lei

Fraţii Ştefan de la Autonom intră în acţionariatul...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2023, 10:06 594

Transilvania Broker (TBK), broker de asigurări listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat marţi dimineaţă că ATM Ventures, divizia de investiţii a grupului Autonom, controlat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a intrat în acţionariatul companiei cu o deţinere de 5,5%.

“ATM Ventures a intrat în posesia celor 275.000 acţiuni în principal prin achiziţie de pachete de acţiuni de la acţionarii fondatori Dan Niculae, Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Gabriel Login, Director General şi administrator”, se arată în raportul publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Pe 15 mai au avut loc tranzacţii speciale cu acţiuni TBK la preţul de 18 lei ceea ce înseamnă că pe baza pachetului de 275.000 de acţiuni tranzacţia Autonom la TBK a fost de 5 mil. lei.

“Pentru Transilvania Broker, acest moment marchează începutul unui parteneriat strategic care va deschide oportunităţi noi şi beneficii pentru nu doar pentru cei doi parteneri, ci pentru toţi purtătorii de interese în raport cu compania”.

Autonom mai este investitor la o companie din domeniul asigurărilor listată la BVB, respectiv Millenium Insurance Broker.

Transilvania Broker are 105 mil. lei capitalizare iar în 2023 acţiunile au plus 18%. Spre comparaţie indicele principal BET are plus 3%.

În primele trei luni ale anului 2023, volumul primelor de asigurare distribuite de Transilvania Broker de Asigurare S.A. s-a apropiat de 233 mil. lei, cu 7,3% mai mult decât în T1/2022, generând venituri în valoare de 33,5 mil. lei şi un rezultat net pozitiv în valoare de 4,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO