Burse - Fonduri mutuale

Frăţilă cere noi administratori şi la Comcm Constanţa

Frăţilă cere noi administratori şi la Comcm Constanţa

Constantin Frăţilă, acţionar şi membru în consiliul de supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), şi-a dat demisia din funcţia de membru şi preşedinte al consiliului de administraţie al Comcm în urmă cu o lună, întrucât noul regulament de funcţionare al consiliului de supraveghere al SIF3 nu îi permite să deţină funcţii executive sau să fie membru în CA ale companiilor din portofoliul societăţii de investiţii. Frăţilă a fost înlocuit în funcţia de preşedinte CA al Comcm de Gabriela Alexe, o apropiată a sa.

Autor: Ioana Tudor

15.07.2014, 00:04 321

Fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţilă, unul dintre acţionarii principali ai produ­cătorului de betoane Comcm Constanţa (CMCM), a solicitat convocarea AGA pentru alegerea CA al companiei prin vot cumu­lativ. Cererea lui Frăţilă, care deţine direct 11,6% din Comcm, urmează să fie analizată de administratorii companiei, care vor decide asupra convocării AGA.

Potrivit raportărilor, Comcm este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6%.

Frăţilă este în conflict cu Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania. Frăţilă a convocat AGA la SIF Transilvania pentru a alege noi administratori.

În luna aprilie, SIF Transilvania a scos la vânzare pe bursă întregul pachet de acţiuni deţinut la Comcm pentru 33,6 mil. lei (7,6 mil. euro), însă nu a găsit cumpărători. Pre­ţul cerut, de 0,2504 lei/titlu, a fost cu circa 25% mai mare decât preţul din piaţă.

Cele mai recente tranzacţii cu titlurile Comcm s-au tranzacţionat pe 30 iunie, la preţul de 0,1651 lei/titlu. La acest preţ, compania are o capitalizare bursieră de 39 mil. lei (8,8 mil. euro).

 
 
AFACERI DE LA ZERO