Burse - Fonduri mutuale

Frăţilă cere tot profitul pentru dividende la SIF Transilvania

Constantin Frăţilă

Constantin Frăţilă

Autor: Roxana Pricop

27.03.2015, 00:00 522

Constantin Frăţilă a cerut completarea ordinii de zi a AGA din 29 aprilie cu propunerea ca SIF Transilvania (SIF3) să distribuie 95% din profitul de anul trecut sub formă de dividende. Alături de mai multe persoane, Frăţilă controlează peste 5% din capitalul SIF Transilvania. Conducerea SIF3, în frunte cu Mihai Fercală, a propus un dividend brut de 0,0125 lei/acţiune din profitul realizat anul trecut, reluând astfel recompensarea acţionarilor după o pauză de un an.

Suma totală propusă spre dividende reprezintă 49% din profitul net de 54,8 milioane de lei înregistrat în 2014. Frăţilă este în conflict deschis cu Mihai Fercală. Acţionarul a mai cerut aprobarea unui program de răscumpărări de acţiuni proprii de până la 5% din capital. Frăţilă mai cere ca acţionarii SIF3 să aprobe un profit brut de 150 milioane de lei pentru 2015 şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva membrilor directoratului.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO