Burse - Fonduri mutuale

Fraudă de 23 mil. lei la BRD Pensii. Zeci de percheziţii ale poliţiei şi descinderi. Compania: Acţionarii au acoperit suma

Fraudă de 23 mil. lei la BRD Pensii. Zeci de...

Autor: Roxana Rosu, Liviu Popescu

01.07.2022, 00:08 2780

Un eveniment fără precedent pentru industria fondurilor de pensii private din România, care a ajuns la active de circa 90 mld. lei, adică aproximativ 8% din produsul intern brut (PIB) şi circa 8 milioane de salariaţi, a început joi 30 iunie 2022, când Poliţia Capitalei a anunţat zeci de percheziţii şi descinderi în 12 judeţe într-un dosar de delapidare la BRD Pensii Private.

Prejudiciul de 23 mil. lei spun anchetatorii că a fost însuşit şi folosit în interes personal din „conturile fondului” de către fostul CEO şi apropiaţi ai acesteia din 2019  până în 2022, fără însă a preciza dacă este vorba de fondul Pilon II sau Pilon III al BRD Pensii.

Ce zice administratorul? „Din câte ştim, ancheta poliţiei nu se referă la niciunul dintre fondurile de pensii. BRD SAFPP utilizează serviciile de audit ale Ernst & Young”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO