Burse - Fonduri mutuale

Life is Hard raportează afaceri de 18,5 mil. lei în ianuarie-septembrie, plus 16%, şi un rezultat net 4,3 mil. lei, în urcare cu 55%. Avans de 4% la BVB

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

08.11.2022, 11:41 236

Furnizorul de soluţii software Life is Hard a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 18,5 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie 2022, în creştere cu 15,53% prin comparaţie cu rezultatul de anul trecut. 

Profitul net al societăţii listate pe piaţa AeRO a Bursei locale a ajuns la 4,3 milioane de lei, faţă de 2,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut, constituind un avans de 55%, conform raportului financiar neauditat de la BVB. 

„Toate rezultatele financiare s-au îmbunătăţit cu două cifre, comparativ cu aceeaşi perioada din 2022 (...) în ciuda faptului că România traversează o perioadă în care o serie de cheltuieli precum utilităţile cresc din cauza contextului macroeconomic”, se arată în raport. 

Datoriile au coborât de la 9,3 milioane de lei pe 1 ianuarie la 3,9 milioane la finele trimestrului III, iar activele au urcat cu 10,4% la 66 de milioane de lei în aceeaşi perioadă. 

În 2021 şi în primele nouă luni ale acestui an, grupul a pus bazele privind abordarea pieţei de asigurări, „unde avem deja leadership prin 24Broker – cea mai utilizată platformă de operare pentru brokerii din insurance”, care rulează prime în valoare de 3,5 miliarde de lei.

Listate la BVB sub simbolul bursier LIH, acţiunile companiei afişau o dinamică de plus 4% în ultimele ore de tranzacţionare de marţi, 8 noiembrie, în contextul unui declin de 28% anul acesta, pe tranzacţii de aproape 5 milioane de lei. 

Cu o capitalizare de peste 50 de milioane de lei, societatea este deţinută în proporţie de 29,5% de Ioan-Cătălin Chiş şi 28% de Active Power Solutions din Cluj, potrivit BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO