Burse - Fonduri mutuale

Fuziunea dintre Deutsche Bank şi Commerzbank face un pas înainte, impulsionată de nevoia mediului de afaceri. Acţiunile bancare cresc cu peste 4%

Fuziunea dintre Deutsche Bank şi Commerzbank face un pas...

Autor: Alex Ciutacu

11.03.2019, 15:31 356

Acţiunile bursiere ale creditorilor din Germania s-au tranzacţionat în creştere după ce luni mediul german de business a fost acaparat de un sentiment pozitiv legat de o potenţială fuziune între cele mai mari două bănci din ţară, potrivit Reuters.

Berlinul a început să facă presiune asupra Deutsche Bank să vină cu un plan pe termen lung după ce s-a chinuit timp de un deceniu să redevină o bancă profitabilă după criza din 2008 – perioadă în care cel mai mare creditor din Germania a plătit miliarde de euro în amenzi şi penalizări.

Astfel, luni la ora 15.30 acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau la 8 euro per acţiune, în creştere cu 3,7% de la începutul şedinţei la o capitalizare de circa 16,6 mld. euro. În acelaşi timp, acţiunile Commerzbank se tranzacţionau la 7 euro per acţiune, în creştere cu 5,9% de la începutul şedinţei, la o capitalizare bursieră de aproape 8,8 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO