General Electric zice adio indicelui american. Dow Jones după 120 de ani. În locul său, bursa americană aduce Walgreen, un lanţ de farmacii

21 iun 2018 Autor: Alex Ciutacu

Dintre cele 12 companii care au format iniţial indicele industrial Dow Jones în 1896, doar General Electric mai face parte astăzi din structura acestuia, însă de săptămâna viitoare acest lucru se va schimba, potrivit Fortune.

General Electric va fi înlocuit din indice de bursa americană cu lanţul de farmacii Walgreens. S&P Dow Jones Indices, joint venture-ul care gestionează indicele Dow Jones, i-a luat prin surprindere pe investitori marţi la închiderea bursei cu acest anunţ. Potrivit presei internaţionale, decizia subliniază provocările pe care le-a întâlnit veteranul General Electric în ultimii ani şi ilustrează natura schimbătoare a companiilor care conduc economia americană.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
indice
, dow jones
, general electric
, americana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide