Burse - Fonduri mutuale

Generalcom: Listarea pe AeRO e mai eficientă decât PR-ul

Generalcom: Listarea pe AeRO e mai eficientă decât PR-ul

Autor: Roxana Pricop, Sebastian Tănase

09.04.2015, 00:06 212
Firma specializată în închirierea de spaţii comerciale Generalcom Bucureşti (GECM), cu o capitalizare bursieră de 158 mil. lei, s-a transferat ieri de pe piaţa RASDAQ pe AeRO, sistemul alternativ de tranzacţionare al bursei din Bucureşti, pe care îl consideră un instrument eficient de promovare pentru atragerea de investitori.
 
„Recomand AeRO mai ales noilor companii care doresc să se facă vizibile, pentru că oricât ar investi în PR şi servicii de promovare acest instrument este superior şi eficient. Are un rezultat rapid de la început. Cei care doresc să rămână vizibili în mediul afacerilor trebuie să încerce AeRO“, a afirmat directorul executiv al Generalcom, Catia Niculina Rădulescu.
 
Acţiunile GECM au crescut ieri cu 18,3% până la un preţ de 0,58 lei/titlu. Transferul pe sistemul alternativ are loc în condiţiile în care piaţa RASDAQ se desfiinţează în octombrie. Generalcom a înregistrat în primul semestru al anului trecut o cifră de afaceri de 11 milioane de lei (2,5 mil. euro), uşor peste valoarea în­re­gis­trată în primul semestru din 2013.
 
Profitul net a crescut cu aproape 5%, la 5,3 milioane de lei (1,2 mil. euro). La finalul primului semestru din 2014, activele totale ale companiei erau de aproximativ 116 milioane de lei, uşor sub valoarea înregistrată la sfârşitul anului pre­cedent. Compania avea 61 de spaţii comerciale închiriabile în suprafaţă totală de 19.693 metri pătraţi, având un grad de ocupare în creştere de aproape 92%. Principalii clienţi ai companiei sunt băncile cu o pondere de 33% din cifra de afaceri, în timp ce urmă­toa­rele două poziţii sunt ocupate de super­market-uri şi sălile de jocuri de noroc, cu o pon­dere de 22%, respectiv 15% în cifra de afa­ce­ri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO