Burse - Fonduri mutuale

Gheorghe Iaciu cumpără acţiuni Impact Developer la un preţ cu 0,8% mai mare decât la achiziţia anterioară

Gheorghe Iaciu cumpără acţiuni Impact Developer la un...

Autor: Ioana Tudor

02.07.2014, 16:25 329

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), a cumpărat un pachet de 0,18% din acţiunile companiei contra sumei de 0,36 milioane lei (0,08 mil. euro).

Tranzacţia, intermediată de Swiss Capital, a fost realizată la preţul de 0,9842 lei/titlu, cu 0,8% peste preţul la care omul de afaceri a achiziţionat anterior un pachet de 0.36% din capitalul social al companiei, contra sumei de 0,695 milioane de lei (0,16 mil. euro). În ultimele luni, Iaciu a oferit un preţ din ce în ce mai mare în cadrul achiziţiilor pe care le-a realizat la Impact pe Bursă, el ajungând să controleze aproape 50% din acţiuni. Dacă va depăşi acest prag, acesta va fi nevoit să facă o nouă ofertă de preluare, după ce a mai derulat în urmă cu căteva luni o ofertă cu ocazia depăşirii pragului de 33%.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 mil. lei în primul trimestru al anului, în scădere de la 6 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Acţiunile Impact se tranzacţionau la preţul de 0,98 lei/unitate cu două ore înainte de finalul şedinţei bursiere de azi, cu 0,61% sub cotaţia de la închiderea şedinţei anterioare. La acest preţ al acţiunilor, compania are o capitalizare de 195,09 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO