Burse - Fonduri mutuale

Gicu Iorga, fost şef al vămii din Giurgiu, de unde este ministrul energiei, o înlocuieşte pe Corina Popescu în boardul Electrica

Gicu Iorga, fost şef al vămii din Giurgiu, de unde este...

Autor: Corina Zamfir

01.05.2017, 00:03 230

Gicu Iorga, secretar de stat în Ministerul Energiei şi fost şef al vămii din Giurgiu, de unde provine actualul ministru al energiei Toma Petcu, a fost numit membru provizioriu al consiliului de administraţie al Electrica până la 30 aprilie 2018, el înlocuind-o pe Corina Popescu, care a acceptat poziţia de membru la consiliului de administraţie la Transelectrica, se arată într-un raport publicat pe site-ul BVB.

Toma Petcu a fost în perioada octombrie 2013-iulie 2014 subprefect de Giurgiu.

Electrica este una dintre cele mai mari companii de la Bursa de Valori Bucureşti, fiind controlată de statul român în proporţie de 48,8%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare are 6,9%.

Compania are 4,9 mld. lei capitalizare, iar la şedinţa de vineri o acţiune EL se tranzacţiona la 14,2 lei, în scădere cu 1,8% faţă de şedinţa precedentă. Directorul general al Electrica, care este de fapt un holding de mai multe companii, este Cătălin Stancu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO