Burse - Fonduri mutuale

Gigantul japonez SoftBank suferă cea mai mare pierdere din istoria companiei, 13 miliarde de dolari, din cauza selloff-ului acţiunilor tech

Rezultatele vin după un profit net de aproape 8 miliarde de dolari în precedentul exerciţiu financiar

Rezultatele vin după un profit net de aproape 8 miliarde de dolari în precedentul exerciţiu financiar

Autor: Eduard Ivanovici

12.05.2022, 11:33 240

Conglomeratul nipon SoftBank a raportat joi cea mai mare pierdere din istoria de patru decenii a companiei ca urmare a scăderilor înregistrate de acţiunile tech, scrie MarketWatch.

Gigantul bancar, cunoscut pentru fondul de 100 de miliarde de dolari Vision Fund, a anunţat o pierdere de 13,2 miliarde de dolari în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie. Rezultatul reprezintă cea mai slabă performanţă anuală înregistrată vreodată de SoftBank, depăşind astfel recordul atins în urmă cu doi ani.

În anteriorul exerciţiu financiar, compania a obţinut un profit net de 7,7 miliarde de dolari.

Cele mai recente rezultate vin pe fondul volatilităţii acţiunilor tech în care a investit SoftBank, inclusiv societăţile americane Uber Technologies şi DoorDash.

Creşterea ratelor dobânzilor de către băncile centrale (în special Rezerva Federală din SUA) şi reglementările efectuate de guvernul chinez în industria tehnologică au lovit puternic evoluţia acţiunilor tech orientate masiv pe creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO