Burse - Fonduri mutuale

Globinvest fuzionează două fonduri închise de investiţii

Globinvest fuzionează două fonduri închise de investiţii

Autor: Roxana Pricop

05.02.2016, 00:00 292

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras avizul de funcţionare al fondului închis de investiţii EuroGlobinvest ca urmare a finalizării procedurii de fuziune prin absorbţie de către fondul închis FAPT, administrat de societatea Globinvest, printre cei mai mari administratori independenţi de fonduri.

Lansat în septembrie 2007, înainte de declanşarea crizei financiare, EuroGlobinvest a fost primul fond cu investiţii directe în acţiunile companiilor listate la bursele externe. După primele luni de funcţionare, fondul ajunsese la active de 4,7 milioane de lei. În septembrie 2015, înainte de fuziune, fondul avea active de 4 milioane de lei.

Spre comparaţie, indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, s-a depreciat cu 23% în acelaşi interval, iar indicele Eurostoxx 50, al celor mai mari companii din zona euro, a scăzut cu aproape 30%. Fondurile închise de investiţii, destinate investitorilor cu apetit ridicat pentru risc, au ajuns la active nete de 841milioane de lei la finalul anului 2015.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO