Burse - Fonduri mutuale

GoCab, declin de 11,6% în a doua zi de tranzacţionare, după ce a încheiat prima şedinţă pe bursă cu o scădere de 56% faţă de plasamentul privat. Capitalizare de 14,2 mil. lei

Sorin Muşat, preşedinte CA al GoCab Software (stânga), şi Ninel Macarie, cofondator şi director general al GoCab Software

Sorin Muşat, preşedinte CA al GoCab Software (stânga), şi Ninel Macarie, cofondator şi director general al GoCab Software

Autor: Eduard Ivanovici

10.12.2021, 12:42 1560

GoCab Software (simbol bursier CAB), companie care dezvoltă şi operează aplicaţii utilizate în servicii de taximetrie, scădea vineri la ora 12:40 cu 11,58%, pe un rulaj de circa 178.600 de lei, conform datelor BVB.

Valoarea de piaţă a societăţii ajunge la 14,2 milioane de lei.

Ieri, GoCab a debutat pe piaţa AeRO, pepiniera segmentului principal al bursei locale, şi a încheiat şedinţa cu un preţ de 0,19 lei pe acţiune, cu 55,8% sub preţul din plasamentul privat derulat în luna august, reprezentând cel mai slab debut de tranzacţionare de anul acesta.

Ieri, investitorii au tranzacţionat peste 6 milioane de acţiuni CAB în valoare de 1,31 milioane de lei, cu un interval de preţ cuprins între 0,177 lei şi 0,304 lei pe acţiune.

Anterior, compania a atras 7,4 milioane de lei printr-o majorare de capital. Plasamentul s-a derulat cu ajutorul a 57 de persoane fizice şi 8 persoane juridice, fiind subscrise 17,3 milioane de acţiuni la un preţ de subscriere de 0,43 lei.

„Aş putea spune în momentul de faţă că este o dezamăgire şi pentru alţi investitori care îşi doresc să participe la plasamente private. Este greu de spus, este o companie destul de nouă. În schimb, am văzut cifra de afaceri undeva la 400.000 de lei, aveau pierderi la şase luni de peste două milioane de lei, aşa că nici rezultatele n-au fost prea pozitive. Şi-au adâncit pierderile şi este un motiv suficient de a nu-i convinge pe investitorii care au intrat în plasamentul privat să rămână pe acţiune”, a spus Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

GoCab Software a fost înfiinţată în 2019 de brokerul BRK Financial Group şi patru dispecerate de taximetrie din Bucureşti. Din acţionariatul companiei fac parte BRK (28,2%), SAI Broker (16,6%), Romlogic (7,7%), Ninel Macarie (fondator şi CEO, 6,2%) şi alţi acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO