Burse - Fonduri mutuale

GoCab Software încheie prima şedinţă la Bursă la preţul de 0,19 lei pe acţiune, minus 56% faţă de cel din plasamentul privat: capitalizare de 16,1 mil. lei

GoCab Software încheie prima şedinţă la Bursă la...

Autor: Tibi Oprea

09.12.2021, 18:10 926

GoCab Software (simbol bursier CAB), companie care dezvoltă şi operează aplicaţii utilizate în servicii de taximetrie, a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, cea din 9 decembrie 2021, la un preţ de 0,19 lei pe acţiune, cu 55,8% mai mic faţă de cel din plasamentul privat derulat în luna august, acesta fiind cel mai slab debut de tranzacţionare de până acum.

La acest preţ, capitalizarea GoCab este de 16,1 mil. lei. Investitorii au tranzacţionat joi puţin peste 6 milioane de acţiuni CAB, în valoare de 1,31 mil. lei, cu un interval de preţ cuprins între 0,177 lei şi 0,304 lei pe acţiune.

Listarea a venit după ce compania a atras 7,4 mil. lei de la investitori într-o majorare de capital social în luna august 2021. Plasamentul privat s-a derulat cu participarea a 57 persoane fizice şi 8 persoane juridice. În cadrul plasamentului au fost subscrise 17,3 milioane de acţiuni la un preţ de subscriere de 0,43 lei.

„Decizia listării GoCab Software este cel mai important pas făcut atât pentru companie, cât şi pentru industria de taximetrie din România. Suntem prima companie din domeniul taximeriei care face acest pas uriaş la bursă. Încă de la înfiinţare, GoCab Software şi-a stabilit ca obiectiv integrarea, prin intermediul aplicaţiei, a unei game cât mai largi de produse şi servicii în beneficiul în principal al clienţilor, dar şi al şoferilor de taxi”, a declarat Ninel Macarie, director general şi cofondator al GoCab Software.

Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group, iar GoCab este a 22-a companie care vine anul acesta la Bursă.

„BRK Financial Group este fondator al GoCab Software, proiect in care a investit începând cu anul 2019 şi pe care l-a susţinut în fazele incipiente, iar acum am asistat GoCab Software din poziţia de Consultant Autorizat în demersurile care au precedat această listare. Mă refer atât la derularea plasamentului privat, în urma căruia GoCab a atras în cadrul unei majorări a capitalului social suma de 7,4 milioane lei, cât şi în îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor aferente admiterii la tranzacţionare. Aceasta este cea de-a 10-a listare finalizată de către BRK Financial Group în anul 2021, peste cele mai optimiste aşteptări ale noastre”, a declarat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat vor fi folosite pentru dezvoltarea aplicaţiilor GoCab, prin automatizarea proceselor utilizate în activitatea de taximetrie, precum şi pentru promovarea acestora în rândul şoferilor şi a potenţialilor clienţi.

Compania a avut în 2020 afaceri de 239.000 de lei şi pierderi de 1,2 mil. lei. La S1/2021 afacerile au fost de 419.000 lei şi pierderile de 2,5 mil. lei, potrivit datelor din memorandumul de listare.

GoCab Software a fost înfiinţată în 2019 de BRK Financial Group şi patru dispecerate de taximetrie din Bucureşti. În mai 2020, GoCab a lansat prima sa aplicaţie, iar în iulie 2020 produsele dezvoltate de echipa GoCab au devenit disponibile la nivel naţional. Până la finalul lunii iunie 2021, aplicaţia GoCab fusese descărcată de peste 80.000 de utilizatori şi de peste 10.000 de şoferi de taxi. Portofoliul de produse şi servicii al companiei include în prezent aplicaţii destinate atât şoferilor de taxi, cât şi utilizatorilor finali ai servicilor de taximetrie, inclusiv prima şi singura aplicaţie de tip ride hailing dedicată exclusiv taximetriştilor.

Din acţionariatul GoCab fac parte BRK (28,2%), SAI Broker (16,6%), Romlogic (7,7%), Ninel Macarie (6,2% - fondator şi director general), alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO