Gramul de aur a câştigat 22% de la începutul anului, iar tendinţa ar putea continua

5 aug 2016 Autor: Liviu Popescu

Gramul de aur, cotat de BNR în funcţie de preţul în dolari pe uncie de pe pieţele internaţionale, s-a apreciat de la începutul acestui an cu 22%, la 174 de lei, interval de timp în care metalul preţios a câştigat teren pe plan extern în faţa dolarului american. Ieri, uncia de aur se tranzacţiona la 1.362 de dolari, în apropierea celui mai ridicat nivel din martie 2014. O uncie are 31 de grame.

Metalele preţioase, alături de majoritatea activelor de refugiu, au rămas favoritele investitorilor în condiţiile incertitudinilor create de referendumul din Marea Britanie de pe 24 iunie. Pe 23 iunie gramul de aur era cotat de BNR la 161 de lei, pentru ca peste doar o zi să se aprecieze cu 7%. Analiştii se aşteaptă ca preţul aurului să-şi continue avansul în acest an, da­torită faptului că metalul preţios este pe radarul investitorilor, fiind consi­derat drept monedă de refugiu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2016

 
Cuvinte cheie:
aur
, bnr
, apreciere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide