Burse - Fonduri mutuale

Grup Şerban Holding achiziţionează o nouă fermă în judeţul Bacău pentru 4 mil.lei. ”Terenul este complet irigabil, ceea ce ne oferă o oportunitate unică de a diversifica şi creşte producţia”

Grup Şerban Holding achiziţionează o nouă fermă în...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2023, 09:28 1083

Grup Şerban Holding (simbol sursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a cumpărat o nouă fermă, în judeţul Bacău, cu o suprafaţă de aproximativ 343.400 mp.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 4 milioane de lei.

În urma acestei achiziţii, Grupul ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă.

„Suntem încântaţi de achiziţionarea acestei noi ferme, având în vedere că cele 343.400 mp sunt deţinute în proprietate, includ o bază agricolă proprie şi sunt complet irigabile. Acest ultim aspect ne oferă o oportunitate unică de a diversifica şi creşte producţia, totodată reducând riscurile asociate cu seceta. În cadrul acestei ferme urmărim să implementăm un sistem de dezvoltare legumicolă în rotaţie, cu un plan de culturi stabil format din cartofi şi alte legume rădăcinoase, un pas care ne va permite să creştem producţia de legume cu aproximativ 7%.”, a declarat Nicolae Şerban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding.

Produsele companiei sunt certificate ISCC UE, sistem global de certificare a sustenabilităţii, care acoperă toate materiile prime sustenabile, inclusiv biomasa agricolă şi forestieră, materialele circulare şi resursele regenerabile.

În 2022, Grup Şerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creştere cu 11% faţă de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei (+27%) şi un profit net de 33,8 milioane de lei (+10%).

În ceea ce priveşte producţia vegetală şi de comerţ, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei, o creştere de 4% şi un profit net de 27,8 milioane de lei, o apreciere de 10%.

Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022 şi se tranzacţionează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 290 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24