Burse - Fonduri mutuale

Grupul Bîlteanu, pus de ASF să vândă acţiuni SIF 2 de 35 milioane de lei

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF 1

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF 1

Autor: Roxana Pricop

25.06.2014, 00:05 574
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat grupul de acţionari din care face parte Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, alături de SIF Muntenia, SIF Banat-Cri­şana, Avicola Bucureşti şi Biofarm să vândă un pachet de 5,41% din acţiunile SIF Moldova (SIF2) în valoare de 35 milioane de lei (8 mil.euro) pentru că acţionează concertat.
 
Potrivit ASF, grupul de ac­ţio­nari deţine cumulat 10,41% din SIF Moldova, iar de­ţi­nerile la SIF-uri sunt limi­tate de lege la 5% din ca­pital.
 
Anunţul a fost făcut de ASF după închiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, iar investitorii au reacţionat puternic la ştire în şedinţa de marţi, când acţiunile SIF Banat-Cri­şana au crescut cu până la 3% iar cele ale SIF Moldova cu 2%. Mai mult, pe bursă a fost raportată o tranzacţie de tip deal cu 2,5 milioane de acţiuni SIF 2 (0,48% din capital) în valoare de 3,3 milioane de lei. Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 1,29 lei/titlu, cu aproa­pe 1% peste cotaţia acţiunilor de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO