Burse - Fonduri mutuale

Grupul Bittnet estimează afaceri de 125 mil. lei şi profit net de 2,5 mil. lei. Mihai Logofătu, CEO: “Ne-am temperat planurile de creştere la doar 25% pentru anul acesta”

Mihai Logofătu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bittnet

Mihai Logofătu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bittnet

Autor: Cristina Bellu

31.03.2020, 09:33 668

Grupul Bittnet (BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, şi-a bugetat pentru anul în curs venituri de 125 de milioane de lei, care vor genera un EBITDA de 9,5 milioane de lei şi un profit net de 2,5 milioane de lei, potrivit datelor transmise de companie.

Indicatorul EPS (profit pe acţiune) ar avea valoarea de 1,27 bani, ţinând cont de un număr estimat de 200 milioane acţiuni după înregistrarea majorării de capital cu 7 acţiuni gratuite la 10 deţinute, supusă aprobării acţionarilor în Adunarea Generală din aprilie.

“În mod evident incertitudinea despre evoluţia generală a economiei, a încrederii oamenilor şi companiilor în viitor, generată de starea de urgenţă instaurată ca efect al pandemiei, ne scade abilitatea de a face previziuni, şi de aceea ne-am temperat planurile de creştere la doar 25% pentru anul acesta”, spune Mihai Logofătu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bittnet.

El apreciază însă că actualul context a accelerat în mod semnificativ transformarea digitală a companiilor locale, “lucru care ne-am aşteptat să aibă loc în decursul următorilor 3 ani, dar care, de fapt, s-a întâmplat în ultimele 3 săptămâni“.

Potrivit Bittnet, principalul vector de creştere a veniturilor este aşteptat să fie în continuare divizia de tehnologie, din care fac parte companiile Dendrio şi Elian, divizie care ţinteşte venituri de 107 milioane lei în 2020 şi o marjă brută de 22 milioane lei, în timp ce divizia de educaţie, reprezentată de Bittnet Training şi Equatorial, ţinteşte venituri de 18 milioane de lei şi o marjă brută de 11 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO