Grupul chinez care vrea să preia Rompetrol are viaţă grea: o divizie a intrat în incapacitate de plată

23 mai 2018 Autor: Alex Ciutacu

O subsidiară a controversatului grup CEFC Energy Group a intrat marţi în incapacitate de plată pentru că nu poate răscumpăra o emisiune de obligaţiuni ajunsă la maturitate, ceea ce pune sub semnul întrebării viitorul unei entităţi.

În urmă cu câteva luni, CEFC Energy a renunţat la achiziţionarea unei participaţii masive în cadrul companiei petroliere de stat din Rusia, potrivit Financial Times.

În România, intrarea CEFC în grupul Rompetrol a fost aprobată de CSAT - Consiliul Suprem de Apărare a ţării, aflat sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Grupul chinez
, CEFC Energy Group
, Rompetrol
, preluare
, incapacitate de plată
, obligatinui
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide