Burse - Fonduri mutuale

Grupul MedLife a finalizat achiziţia sălilor de fitness Sweat Concept. Dorin Preda, director executiv: „Este o direcţie strategică de business aliniată la nevoile actuale”

Grupul MedLife a finalizat achiziţia sălilor de fitness...

Autor: Tibi Oprea

09.09.2022, 16:54 362

MedLife (simbol bursier M), liderul pieţei de servicii medicale private din România, a anunţat finalizarea achiziţiei pachetului majoritar a sălilor de fitness Sweat Concept, tranzacţie care marchează integrarea unei noi linii de business, cea de wellness, care completează serviciile medicale de diagnostic şi tratament oferite la nivel naţional, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

“Continuăm să facem paşi importanţi pentru a completa serviciile medicale pe care le oferim atât pacienţilor, cât şi companiilor din România în cea mai mare reţea de unităţi medicale la nivel naţional, prin integrarea serviciilor de wellness. Este o direcţie strategică de business aliniată la nevoile actuale, la un mindset global care a redefinit modul în care oamenii au grijă de sănătatea lor în ultimii doi ani. Obiectivul nostru principal este de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, de a răspunde în timp real nevoilor lor, dar şi de a fi un partener de nădejde pentru companiile din România, prin abonamente care integrează servicii de prevenţie, mişcare şi nutriţie”, spune Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Sweat redefineşte conceptul de săli de fitness de pe piaţa din România prin integrarea de soluţii complete, astfel încât utilizatorii să îşi atingă obiectivele setate în cel mai scurt timp posibil, notează compania.

„Prin intermediul echipamentelor de fitness premium de ultimă generaţie bazate pe mecanica mişcării, cu o funcţionalitate avansată şi un design prietenos, clienţii pot beneficia de training-uri personalizate. Reţeaua Sweat cuprinde patru locaţii în Bucureşti, unde clienţii pot avea acces la cel mai inovator sistem de monitorizare în timp real a antrenamentelor”, se mai arată în raport.

Reprezentanţii companiei spun că în perioada următoare, Sweat îşi va extinde accelerat reţeaua la nivel naţional pentru a aduce servicii de wellness de calitate, la cele mai înalte standarde, în cât mai multe locaţii din România.

MedLife are 2,5 miliarde de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 15% de Mihail Marcu, Preşedinte CA şi CEO şi în proporţie de 10,4% de Nicolae Marcu, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu deţine 14% din capitalul social, iar Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii are 13,24% din acţiuni.

Acţiunile M se tranzacţionează în scădere cu 20,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 318,6 mil. lei, în timp ce în ultimul an au un avans de 11,74%, pe rulaj de 500 mil. lei, conform datelor BVB.

Grupul de servicii medicale a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 45,6 milioane de lei, în scădere cu 36,2% comparativ cu S1/2021, la o cifră de afaceri consolidată de 860 de milioane de lei, în urcare cu 27%, evoluţie bazată pe creşterea organică a liniilor de business şi pe achiziţii, potrivit datelor din raportul financiar semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO