Burse - Fonduri mutuale

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 mil. lei în S1/2020, în creştere cu 15%, şi EBIDTA de 47 mil. lei, în urcare cu 32%

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 mil. lei în...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2020, 07:30 100

♦ Grupul a implementat în ultimele două luni măsuri de protecţie a businessurilor şi a angajaţilor pentru a asigura sustenabilitatea acestora, inclusiv reducerea temporară a salariilor managementului cu 25%-50%.

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, controlat de Dorel Goia, estimează pentru primul semestru al anului o cifră de afaceri de 478 milioane de lei, în creştere cu 15% comparativ cu perioada similară din 2019, şi o profitabilitate imbunatăţită, cu o EBITDA de 47 milioane de lei, în urcare cu 32%, pe fondul cererii mai mari decât prognozele iniţiale, a anunţat com­pania într-un raport la BVB.

„Ne aşteptăm ca afacerile Grupului în primele şase luni din 2020 să fie cel puţin la acelaşi nivel ca în primele şase luni din 2019, însă cererea a fost mai mare decât ne-am aşteptat şi vom creşte cu 15% peste anul trecut cu o profitabilitate îmbu­nătăţită. Managementul Grupului a luat măsurile necesare pentru a asigura o lichiditate adecvată şi a redus cos­turile opera­ţionale unde a fost necesar. Este important să ne concentrăm pe re­pornirea economiei şi pe oportuni­tăţile pe care următoarea perioadă ni le va prezenta“, a declarat Ioana Birta, directorul fi­nanciar al Grupului TeraPlast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO