Burse - Fonduri mutuale

Guvernul anunţă că scoate Electrica pe bursă în iunie, la Bucureşti şi la Londra

Guvernul anunţă că scoate Electrica pe bursă în...

Autor: Roxana Pricop

11.04.2014, 00:08 721

Electrica, o companie cu venituri anuale consolidate de peste 5,5 miliarde de lei (1,25 mld. euro), care alimentează cu ener­gie Transilvania şi nordul Munte­niei, furnizând curent la peste 3,5 milioane de consumatori, va fi privatizată anul acesta prin vânzarea pe bursă a 51% din acţiuni.

Listarea la bursă ar putea aduce în conturile companiei în jur de 400-600 mil. euro şi ar putea depăşi ca valoare oferta Romgaz, conform unor estimări din piaţă. O evaluare mai exactă a holdingului va putea fi realizată după publicarea situaţiilor financiare pe 2013 şi pe primul trimestru din 2014.

Deocamdată procesul de divizare a companiei, respectiv scoaterea din bilanţ a participaţiilor minoritare pe care aceasta le deţine la companiile de distribuţie de energie privatizate în trecut, nu a fost finalizat, iar investitorii aşteaptă să vadă structura exactă a companiei şi ultimul bilanţ. De asemenea, nu este clar în ce va investi compania banii obţinuţi, iar investitorii vor dori să le fie prezentat un plan de afaceri solid pentru a veni cu bani în ofertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO