Burse - Fonduri mutuale

Guvernul PNL va cere dividende suplimentare de la companiile din subordine. Premierul Orban: Există solicitări pentru 1,5 mld. lei

Ludovic Orban pentru ZF: Există solicitări de dividende din partea Ministerului de Finanţe de 1,5 miliarde de lei de la companiile de stat.

Ludovic Orban pentru ZF: Există solicitări de dividende din partea Ministerului de Finanţe de 1,5 miliarde de lei de la companiile de stat.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

05.12.2019, 19:25 547

Pe fondul acestor solicitări, Bursa poate sparge pragul de 10.000 de puncte, alimentată fiind de acţiunile companiilor din energie. Cel mai probabil solicitările vor fi publicate în perioada următoare la bursă dacă pe listă sunt şi companii listate.

Premierul Ludovic Orban spune într-o discuţie telefonică cu Ziarul Financiar că vor exista solicitări de dividende de circa 1,5 miliarde de lei pe care le va trimite companiilor de stat, dar că încă nu ştie dacă plăţile vor fi efectuate anul acesta sau în 2020.

Cel mai probabil aceste solicitări de la companiile de stat, o listă pe care ar putea intra şi companiile de la Bursă, vor fi trimise pentru a îmbunătăţi situaţia macroeconomică în degradare, reflectată în prezent printr-un deficit de 4,4% din PIB, în contextul în care Orban promite 3,5% pentru 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO