Burse - Fonduri mutuale

Guvernul promite, prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, crearea unei scheme de finanţare pentru susţinerea costurilor de listare la bursă

Guvernul promite, prin Planul Naţional de Relansare şi...

Autor: Liviu Popescu

19.03.2021, 15:15 256

Potrivit Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prezentat astăzi şi publicat pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Guvernul PNL promite crearea unei scheme de finanţare pentru susţinerea costurilor de listare la bursă, fără însă să ofere mai multe detalii pe marginea acestui subiect.

“Crearea unei scheme de finanţare pentru susţinerea costurilor de listare la bursă a firmelor româneşti mature”, potrivit documentului care poate fi analizat aici: .

“Firmele din România se confruntă cu un acces redus la finanţare, atât în ceea ce priveşte finanţarea bancară cât şi cea non-bancară”, este una dintre problemele identificate de Ministerul Investiţiilor.

De asemenea se are în vedere şi creearea unei bănci naţionale de dezvoltare “care să administreze anumite fonduri şi să acopere din decalajele de finanţare”.

Pe de altă parte, despre companiile de stat, în document se arată că “performanţa întreprinderilor de stat se înrăutăţeşte din ce în ce mai mult, ţinând cont că rezultatele operaţionale şi financiare au scăzut considerabil în ultimii ani”.

Guvernul a discutat vineri în prima lectură PNRR, prin care propune alocarea a 41,1 miliarde de euro, adică 141% din alocarea României atât din granturi cât şi împrumuturi “pentru reforme care să producă schimbări structurale, precum reforma sistemului de pensii, reforma funcţiei publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat şi introducerea venitului minim de incluziune”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO