Burse - Fonduri mutuale

Haos în imperiul de 1.000 de miliarde de dolari a lui Jeff Bezos: Acţiunile Amazon scad cu 10% înainte de deschiderea pieţei, pe fondul unor estimări sub aşteptări pentur T4

Haos în imperiul de 1.000 de miliarde de dolari a lui...

Autor: Alex Ciutacu

26.10.2018, 14:03 1710

Profitul raportat de Amazon pentru al treilea trimestru a spulberat aşteptările analiştilor şi a adus veşti bune pentru investitori, însă Wall Street-ul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de întreg setul de rezultate transmis de gigantul american, potrivit Business Insider.

Analiştii au prezis, înainte de anunţarea rezultatelor, că profitul amazon va fi de şase ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În faţa investitorilor, compania a raportat un profit de peste 10 ori mai mare în T3 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitabilitatea companiei a fost influenţată de businessul care creşte exponenţial pe retail în America de Nord şi de serviciile de cloud ale Amazon Web Services.

Profitul amazpn s-a situat la 5,75 dolari per acţiune, în comparaţie cu predicţia de 3,11 doalri per acţiune a analiştilor de pe Wall Street. În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a raportat 0,52 dolari per acţiune.

Cu toate acestea, compania a temperat rezultatul final anunţând o serie de ştiri dezamăgitoare pentru investitori. Veniturile înregistrate în T3 au fost sub aşteptările analiştilor, iar estimările pentru T4 se situează tot sub speranţa investitorilor. Mai mult, perspectiele transmise de companie implică un profit trimestrial mult mai redus în T4 faţă de predicţiile Wall Street-ului.

Prin urmare, veniturile pentru al treilea trimestru au fost de 56,6 miliarde de dolari, sub estimarea analiştilor, de 57,1 miliarde de dolari, însă peste încasările din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 43,7 miliarde de dolari.

Pentru T4 Amazon a anunţat venituri între 66,5 miliarde de dolari şi 72,5 miliarde de dolari. Wall Street-ul estima vânzări de 73,8 miliarde de dolari pentru T4.

Predicţiile companiei au fost „mult sub” estimările analiştilor, notează Colin Sebastian, un anaist financiar care analizează evoluţia Amazon pentru compania Baird Equity Research.

Astfel, vineri la ora 14.00, cu două ore înainte de deschiderea pieţei americane, acţiunile Amazon se tranzacţionau pe Nasdaq la 1.605 de dolari per acţiune, în scădere cu 10%, după ce ziua anterioară a fost încheiată pe o creştere de 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO