Burse - Fonduri mutuale

Hemoragia bursei americane: Indicele S&P 500 îşi pierde 4.000 miliarde dolari din valoare în a doua cea mai neagră lună mai din anii `60 şi până în prezent

Hemoragia bursei americane: Indicele S&P 500 îşi pierde...

Autor: Alex Ciutacu

01.06.2019, 04:59 3746

Indicele american S&P 500 a înregistrat cea mai slabă lună mai din ultimii şapte ani şi a doua cea mai slabă din anii 1960 şi până în prezent, după o scădere de 6,6%, potrivit Bloomberg.

De cealaltă parte a „străzii”, pentru traderii care urmăresc acţiunile companiilor de tehnologie din indiciele bursier Nasdaq, experienţa mai 2019 nu a fost cu mult mai gravă decât scăderile masive din lunile octombrie şi decembrie ale anului trecut.

În timp ce până în luna mai existau investitori în piaţa americană care avertizau cu privire la o supraîncălzire a pieţei, acum nu mai este cazul. În contextul în care disputa comercială dintre chinezi şi americani escaladează în continuare, în timp ce Donald Trump anunţă că vrea să pună tarife pe toate bunurile mexicane, scăderea de 4.000 miliarde dolari de luna aceasta creează oportunităţi pentru cei care pariază pe scădere.

„Cu siguranţă există potenţial pentru scăderi chiar mai mari. Pentru ca piaţa să se însănătoşească cu adevărat, este nevoie de claritate cu privire la situaţia cu China, cea cu Mexic, politicile statului american în general, şi este nevoie chiar şi de o mişcare din partea Fed-ului (n.r: banca centrală americană). Însă deja sunt mulţi factori”, spune Steve Chiavarone, manager de portofoliu în cadrul Federated Investors.

Luna mai a lăsat mai multe victime în piaţa americană, precum producătorii de chipuri care aveau expunere pe piaţa din China, prăbuşiţi până la un nivel nemaiîntâlnit de la criza financiară şi până în prezent. Astfel, indicele Philadelphia Semiconductor a scăzut cu 17%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO