Burse - Fonduri mutuale

Hemoragia din China ajunge la cote record. În numai câteva zile s-a şters toată infuzia de fonduri făcută de stat. Piaţa din China stă mai prost decât în august, când a pierdut peste 5.000 de miliarde de dolari

Hemoragia din China ajunge la cote record. În numai...

Autor: Anca Dumitrescu

15.01.2016, 11:03 3608

Bursa din China continuă să se prăbuşească şi a şters toate câştigurile din intervenţia fără precedent a statului, ceea ce alimentează temerile privind abilitatea guvernului de a gestiona piaţa şi economia, scrie Bloomberg. 

Indicele bursier Shanghai Composite a scăzut cu 3,5% astăzi şi cu 21% faţă de maximul lunii decembrie. Indicele bursier a reuşit să se prăbuşească chiar mai jos decât în august, când piaţa chineză a pierdut 5.000 de miliarde de dolari. 

Declinul de vineri a fost atribuit îngrijorărilor investitorilor privind volatilitatea yuan-ului şi unor raporturi potrivit cărora unele bănci din Shanghai au acceptat acţiuni la companii mici listate pe bursă, ca garanţie pentru împrumuturi. 

Indicele japonez Nikkei a inversat avansul de la începutul şedinţei şi a închis în coborâre cu 0,5%, amplificând declinul săptămânal la 3,1%.

Petrolul Brent, de referinţă la Londra, a început tranzacţiile de vineri în pierdere cu 1,4%, la 30,38 dolari pe baril, şi se îndreaptă spre o scădere de 9,4% la nivelul săptămânii.

Indicele Shanghai Composite din China a scăzut în timpul tranzacţiilor la minimul ultimelor patru luni şi jumătate şi a închis în declin cu 3,55%.

<a classâ"quicktake"="" data-tout-typeâ"quicktake"="" data-tracker-actionâ"click"="" data-tracker-categoryâ"recirc"="" data-tracker-labelâ"inline_link.01"="" data-web-urlâ"http:="" www.bloombergview.com="" quicktake="" chinas-managed-markets"="" hrefâ"http:="" styleâ"box-sizing:="" border-box;="" -webkit-font-smoothing:="" antialiased;="" transition:="" color="" 0.1s="" ease-out;="" color:="" rgb(38,="" 38,="" 38);="" text-decoration:="" none;="" outline:="" 0px;="" font-family:="" nhaasgrotesktxpro-75bd,="" 'helvetica="" neue',="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" padding:="" 0.625rem;="" float:="" right;="" width:="" 370px;="" margin:="" 0.625rem="" 0px="" border-top-width:="" !important;="" border-right-width:="" border-bottom-width:="" 1px;="" border-left-width:="" border-bottom-style:="" solid;="" border-bottom-color:="" rgb(43,="" 0,="" 247);="" background:="" rgb(59,="" 59,="" 68);"="" targetâ"_blank"="">Piaţa chineză a fost influenţată negativ de date potrivit cărora noile împrumuturi în yuani au fost în decembrie cu mult sub creditele acordate în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO