Burse - Fonduri mutuale

Hemoragia pe burse continuă. Acţiunile europene deschid în scădere, pe fondul volatilităţii bursei chineze şi a Wall Street-ului

Hemoragia pe burse continuă. Acţiunile europene deschid...
26.08.2015, 10:44 1399

Pieţele globale continua să fie încleştate de volatilitate intense, în condiţiile în care indicia de referinţă se schimbă de la o oră la alta, încurajând investitorii să caute siguranţă în obligaţiuni guvernamentale, scrie Financial Times.

Indicele Shanghai Composite al Bursei din China a scăzut initial cu 3,8%, ducând pierderile la 24,9% în ultimele 5 zile şi cu 44,8% de la începutul crizei din iunie.

Acţiunile marilor companii europene au deschis miercuri în scădere, după ce indicii bursieri din China şi Statele Unite nu au reuşit să menţină creşterile de pe parcursul şedinţei precedente, terminând tranzacţiile în scădere, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 este în declin cu 1,85%, influenţat de Shanghai Composite Index care a inversat miercuri o creştere de până la 4,3% şi a închis în coborâre cu 1,3%.

"Fluctuaţia între creşteri şi scăderi sugerează că piaţa nu ştie ce să înţeleagă din măsurile de politică monetară ale băncii centrale chineze. Ar putea fi o şansă să vedem o consolidare a pieţei, înainte ca investitorii să aibă suficientă încredere pentru ca preţurile să crească", a declarat Bernard Aw, analist la compania IG Asia Pte în Singapore.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în scădere cu 2,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,7%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,5%.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 0,7%, în timp ce Nikkei 225 al bursei din Tokyo a urcat cu 3,2%.

În SUA, indicii S&P 500 şi Dow Jones au închis marţi în declin cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 0,4%. În timpul tranzacţiilor futures de miercuri, S&P 500, Dow Jones şi Nasdaq au revenit pe un trend pozitiv, cu un avans de 1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO