Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica are un consiliu de supraveghere pe patru ani, care va decide în vară şi conducerea perlei energiei româneşti. Trei nume noi pe listă

Hidroelectrica are un consiliu de supraveghere pe patru...

Autor: Eduard Ivanovici

28.03.2023, 18:19 1693

Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea au ales pe 28 martie noul consiliu de supraveghere al Hidroelectrica, cel care va decide şi conducerea companiei în contextul în care mandatul actualei conduceri urmează să expire în vara acestui an.

Astfel, pentru un mandat de patru ani, respectiv până în martie 2027, noul consiliu este format din:

  • Silviu-Răzvan Avram, fost consilier la Ministerul Economiei – numire nouă
  • Karoly Borbely, care deţine funcţia de public affairs director în cadrul Orange România Communications
  • Mihai-Liviu Mihalache, membru în fostul CS
  • George-Sergiu Niculescu, secretar de stat, Ministerul Energiei – numire nouă
  • Carmen Radu, parte a vechiului consiliu
  • George-Marius Toniuc, avocat – numire nouă
  • Daniel-Adrian Naftali, de la Franklin Templeton (administratorul FP)
 

Din consiliu nu mai fac parte Ioana Andreea Lambru, Cristian-Nicolae Stoina şi Cătălin-Vlăduţ Popescu. Iniţial, aceştia au fost numiţi de acţionari ca urmare a unui concurs. În decizia acţionarilor, publicată marţi pe site-ul Hidroelectrica, nu se menţionează cine este preşedintele consiliului de supraveghere.

Indemnizaţia brută lunară a membrilor CS este egală cu „de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate”, se arată în hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Hidroelectrica.

În viitorul apropiat, acest consiliu de supraveghere va stabili directoratul Hidroelectrica, întrucât mandatele actualului directorat urmează să expire în vară.

Compania – cel mai mare producător de energie din România – a avut venituri de 9,1 miliarde de lei anul trecut, în creştere cu 40%, şi un profit de 4 miliarde de lei, plus 32,7%. Conform celor mai recente estimări ale KPMG, grupul este evaluat la 55 de miliarde de lei.