Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica, care se pregăteşte să vină la BVB, este prinsă într-o dispută juridică legată de procedura de selecţie a şefilor. Compania: Nu este afectat calendarul de listare

Hidroelectrica, care se pregăteşte să vină la BVB,...

Autor: Liviu Popescu

07.03.2023, 00:05 2018

♦ „Hotărârea instanţei - atacabilă cu recurs, se referă exclusiv la procedura de recrutare şi nu desfiinţează mandatele actuale ale directorilor Hidroelectrica. De asemenea, decizia Curţii de Apel nu produce efecte retroactiv“, spune compania.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi companie care se pregăteşte de listare la Bursa de Valori Bucureşti, spune că decizia Curţii de Apel Bucureşti din 6 martie 2023, prin care numirea directorilor a fost declarată nelegală, nu desfiinţează mandatele actuale ale şefilor, nu produce efecte retroactive şi nu afectează calendarul de listare. „Societatea urmează să promoveze recurs în termenul legal“.

Compania a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că a luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti din 6 martie 2023, prin care a fost respins apelul companiei cu privire la o soluţie pronunţată de Tribunalul Bucureşti în aprilie 2022 referitoare la anularea procedurii de recrutare şi selecţie a directoratului, şi că instanţa obligă societatea pârâtă să emită o nouă decizie privind o nouă procedură de recrutare şi selecţie.

„În aceste condiţii, trebuie spus că hotărârea instanţei - atacabilă cu recurs, se referă exclusiv la procedura de recrutare şi nu desfiinţează mandatele actuale ale directorilor Hidroelectrica. De asemenea, decizia Curţii de Apel nu produce efecte retroactiv. Directoratul societăţii îşi respectă în continuare angajamentele şi sarcinile încredinţate la preluarea mandatului, urmărind îndeplinirea cu succes atât a obiectivelor economice şi de investiţii ale societăţii, cât şi ale celor legate de procesul de listare a societăţii la Bursa de Valori Bucureşti. Decizia instanţei nu produce efecte asupra calendarului de listare, acesta urmând a fi respectat conform etapelor deja stabilite. Societatea urmează să promoveze recurs în termenul legal“, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO