Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica: Ministerul Energiei respinge propunerea Fondului Proprietatea pentru dividende suplimentare de 1,25 mld. lei. Pe 19 decembrie urmează AGA la Nuclearelectrica

Hidroelectrica: Ministerul Energiei respinge propunerea...

Autor: Mediafax

18.12.2019, 11:49 389

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, acţionar majoritar al Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din portofoliul statului, a respins marţi distribuirea de dividende suplimentare de 1,25 miliarde de lei de către cel mai mare producător de energie electrică din România, solicitate de acţionarul minoritar Fondul Pro­prietatea, potrivit deciziei acţio­narilor publicată pe site-ul companiei de stat.

„Cu majoritatea vo­turilor exprimate de acţionarii prezenţi în cadrul şedinţei prin reprezentanţi, nu se aprobă distribuirea sumei de 1.250.000.000 lei către acţionarii societăţii, pro­porţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare“, este hotărârea acţionarilor.

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax încă de la începutul lunii decembrie că la Ministerul Economiei nu a ajuns nicio cerere oficială de la Finanţe pentru dividende suplimentare şi că în lipsa unei astfel de solicitări banii vor rămâne în companii pentru investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO