Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica vrea să intre în acţionariatul Parcului eolian de la Crucea deţinut de STEAG

Hidroelectrica vrea să intre în acţionariatul Parcului...

Autor: Miruna Diaconu

21.09.2020, 12:42 493

Directoratul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat din România, a convocat acţionarii pe 23 septembrie 2020 pentru a aproba achiziţionarea de servicii de consultanţă în vederea achiziţionării de acţiuni ale Parcului eolian de la Crucea deţinut de compania STEAG.

Aprobarea achiziţionării de către SPEEH Hidroelectrica SA a unor servicii avocaţiale de consultanţă având în vedere obiectivul societăţii de a-şi diversifica portofoliul de producţie prin achiziţia de capacităţi de producţie din alte surse regenerabile, achiziţie de participaţii şi/sau achiziţie de acţiuni ale Parcului eolian de la Crucea deţinut de STEAG, în cadrul proiectului Arizona-Parcul eolian de la Crucea deţinut de STEAG”, se arată în convocator.

Hidroelectrica este a doua cea mai profitabilă companie din România, astfel anul trecut a încheiat cu un profit net de 1,3 miliarde lei, iar pe primul loc fiind OMV Petrom, cu un profit net de 3,5 miliarde lei.

Centrala Electrica Crucea Nord este deţinută de societatea comercială Crucea Wind Farm SA, având în componenţă 36 turbine eoliene Vestas V112 3MW, doi stalpi de masură a parametrilor meteo, două staţii de transformare necesare transportului energiei electrice de la turbinele eoliene până la punctul de conectare în sistemul energetic national.

Crucea Wind Farm S.A. este societatea comercială ce deţine Centrala Electrică Eoliană Crucea Nord de 108 MW, situat în vecinătatea comunelor Crucea, Vulturu şi Pantelimon în judeţul Constanţa. STEAG Energie Romania S.R.L. este societatea care prestează servicii de operare tehnică şi comercială pentru Crucea Wind Farm S.A. Ambele societăti sunt membre ale grupului STEAG GmbH Germania.

Recent, Hidroelectrica a primit aprobarea statului român, în calitate de acţionar majoritar, pentru a depune oferta angajanta de achiziţie a activelor CEZ din România, în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari tranzacţii din energie din ultimii ani şi în urma căreia Hidroelectrica şi-ar putea diversifica sursele folosite pentru producţia de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO