Burse - Fonduri mutuale

Holde Agri Invest: SevenX Ventures a ajuns la o participaţie de 16,25%, iar Vertical Seven Group la 10,75%

Holde Agri Invest: SevenX Ventures a ajuns la o...

Autor: Tibi Oprea

30.09.2022, 12:48 340

Holde Agri Invest (simbol bursier HAI), companie românească care exploatează terenuri agricole, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că vehiculul de investiţii SevenX Ventures a ajuns la o participaţie de 16,25% din capitalul social, comparativ cu 12,11% anterior raportării, ceea ce înseamnă că a mai achiziţionat 4,14% din acţiuni.

În acelaşi timp, compania Vertical Seven Group a ajuns să deţină 10,75% din acţiunile HAI, faţă de 9,2% anterior, ceea ce înseamnă că şi-a majorat deţinerea cu 1,55%, conform calculelor ZF.

SevenX Ventures a subscris în cadrul majorării capitalului social al societăţii un număr de 6,43 de milioane de acţiuni, deţinând astfel aproape 15 milioane de acţiuni. Vertical Seven Group a dobândit în cadrul majorării capitalului social un număr de 3,68 de milioane de acţiuni, ca urmare a operaţiunii de conversie a creanţelor certe, lichide şi exigibile datorate de Holde Agri Invest, deţinând astfel 9,9 milioane de acţiuni, se arată în raportul publicat la BVB.

Vertical Seven Group este deţinută în proporţii egale de 50% de Iulian Cîrciumaru şi de Andrei-Dan Creţu, în timp ce SevenX Ventures este deţinută în proporţie de 45,5% de Leonard Leca, în proporţie de 45,5% de Vertical Seven Group, iar Robert Vişoiu are 9%, potrivit datelor de pe Confidas.ro.

Holde Agri Invest a raportat în primul semestru venituri de 38,2 milioane de lei, în creştere cu 157% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după investiţii de 19,8 milioane lei în modernizarea fermelor existente şi lărgirea suprafeţelor exploatate. Compania a raportat o pierdere netă de 9,2 milioane lei, redusă cu 13% faţă de pierderea din S1/2021, potrivit raportului financiar semestrial.

Compania are 145,6 mil. lei capitalizare, în contextul în care de la începutul anului acţiunile HAI înregistrează o scădere de 3,2%, pe fondul unor tranzacţii de 25 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO