Burse - Fonduri mutuale

Holde Agri Invest vrea să atragă de la investitori încă 12 mil. lei înainte de listarea la Bursă. “Capitalul va alimenta investiţiile în extinderea capacităţii de depozitare şi sisteme de irigaţii”

Holde Agri Invest vrea să atragă de la investitori...

Autor: Cristina Bellu

09.06.2020, 10:47 658

Holde Agri Invest, companie românească care operează terenuri Agricole, a anunţat marţi că urmează să lanseze în această lună un nou plasament privat pentru acţiunile sale, cu scopul de a atrage 12 mil. lei de la investitorii de pe Bursă, capital care va alimenta investiţiile în spaţii de depozitare şi sisteme de irigaţii

Concret, acţiunile companiei vor fi puse la bătaie pentru un număr maxim de 149 investitori individuali şi un număr nelimitat de investitori instituţionali, detaliile plasamentului privat fiind similare cu cele din prima ofertă, potrivit unor informaţii furnizate recent de companie în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Casele de brokeraj care vor asista la realizarea tranzacţiei sunt SSIF Goldring şi BRK Financial Group.

Aceasta reprezintă a doua operaţiune pe piaţa de capital desfăşurată de Holde, care în decembrie 2019 a vândut aproximativ 9 milioane de acţiuni noi şi a atras 10 milioane lei de la 27 de investitori de la Bursa de Valori Bucureşti.

„În perioade incerte, când pieţele bursiere sunt volatile, iar ameninţarea unei recesiuni este vizibilă la orizont, investitorii globali tind să caute un refugiu plasându-şi banii în instrumente financiare care vor rezista unei crize economice. Agricultura este un exemplu de un astfel de refugiu ce generează randamente constante, care până anul acesta lipsea de la Bursa de Valori Bucureşti. Începând cu luna martie, am observat un interes crescut din partea investitorilor locali în agricultură şi îndeosebi în Holde. Astfel, am decis să oferim investitorilor încă o oportunitate de a deveni acţionari Holde, înainte de listarea companiei pe Bursa de Valori Bucureşti în T3 2020”, transmite Iulian Cîrciumaru, Preşedinte al Consiliului Holde Agri Invest.

Managerii companiei apreciază că extinderea capacităţii de depozitarea şi instalarea sistemelor de irigaţii sunt două proiecte cheie ce vor contribui la creşterea rentabilităţii societăţii.

„Considerăm aceste investiţii de o importanţă esenţială, deoarece vor contribui la consolidarea afacerii Holde, prin reducerea dependenţei noastre de factori externi, precum condiţiile meteorologice imprevizibile sau fluctuaţia preţurilor la mărfuri”, explică Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest.

Holde are în prezent un siloz de 10.000 de tone, dar intenţionează să-şi extindă capacitatea de depozitare la 30.000 de tone până în 2023. În ceea ce priveşte instalaţiile pentru irigare, în momentul de faţă, niciuna dintre fermele Holde nu are implementat un astfel de sistem, dar obiectivul este de a instala sisteme de irigare pe o suprafaţă de 3.000 de hectare până în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO