Burse - Fonduri mutuale

Horia Braun, CEO Erste AM: Pentru 2020 estimez evoluţii mai temperate ale randamentelor la obligaţiunile româneşti. Statul vrea să împrumute 87 de miliarde de lei, dintre care 45% de pe piaţa externă

Horia Braun, CEO Erste Asset Management

Ne aşteptăm la o performanţă mai moderată în 2020 faţă de 2019, existând totuşi premise ca să ne menţinem într-un palier pozitiv şi superior ratelor medii ale dobânzilor la depozite, respectiv undeva între 3% şi 5%.

Horia Braun, CEO Erste Asset Management Ne aşteptăm la o performanţă mai moderată în 2020 faţă de 2019, existând totuşi premise ca să ne menţinem într-un palier pozitiv şi superior ratelor medii ale dobânzilor la depozite, respectiv undeva între 3% şi 5%.

Autor: Liviu Popescu

20.01.2020, 17:00 190

Statul român intenţionează să împrumute circa 87 de miliarde de lei în anul 2020, din care circa 45% să provină de pe pieţele externe, prin operaţiuni de finanţare precum emiterea de eurobonduri, potrivit Ministerului de Finanţe.

 

Horia Braun, CEO al Erste Asset Management, consideră că fondurile de obligaţiuni în lei vor avea o performanţă mai moderată în 2020 faţă de anul precedent întrucât riscurile pe care le prezintă România sunt în creştere, în special din cauza deficitului fiscal şi a nevoilor de finanţare mai mari.

„Nivelurile la care au ajuns randamentele în zona euro, care dau tonul întregii pieţe de obligaţiuni din regiunea Europei Centrale şi de Est, sunt extrem de comprimate şi există riscul unor mişcări ascendente ale acestora (cărora li se asociază scăderi de preţ al obligaţiunilor)“, spune Horia Braun, CEO al celui mai mare administrator de fonduri mutuale din România, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO