Burse - Fonduri mutuale

Horia Gustă, AAF: La investiţiile în criptomonede riscul de fraudă nu este acoperit de nimeni. Pentru investiţii la bursă, în România fondul de compensare a investitorilor acordă până la 20.000 de euro compensaţii în caz de fraudă

Conferinţa ZF Piaţa de capital 2022

Horia Gustă, AAF: La investiţiile în criptomonede...

Autor: Răzvan Botea

25.10.2022, 13:10 122

La investiţiile în criptomonede, riscul de fraudă nu este acoperit de nimeni. Pentru investiţii la bursă, în România fondul de compensare a investitorilor acordă până la 20.000 de euro compensaţii în caz de fraudă, a spus, la Conferinţa ZF Piaţa de capital 2022, Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

„Când investeşti în criptomonede, riscul de fraudă nu este acoperit de nimeni. În pieţele de capital există un fond de compensare a investitorilor. Fondul din România compensează până la 20.000 de euro pentru fiecare investitor. Fondul compensează frauda, nu scăderile de instrumente”, a spus el.

ZF organizează marţi, 25 octombrie, conferinţa ZF Piaţa de Capital Bursa de la Bucureşti, oportunităţile de creştere care se deschid după trecerea crizei.

Ce a mai spus Horia Gustă:

Dacă ne uităm la fondurile deschide de investiţii, ele sunt real negative în acest moment, faţă de începutul anului, cumva natural. Dacă ne uităm la fondurile alternative, ele sunt puţin mai sus. Mai mult sau mai puţin, industria a scăzut cu câteva miliarde de lei. Nu atât de mult, datorită fondurilor de investiţi alternative care au crescut de la începutul anului, iar această creştere se datorează în principal Fondului Proprietatea.

Avem mai mulţi investitori, ceea ce ne face să credem că am început să transferăm încredere către investitori şi asta nu poate decât să ne bucure. Acest lucru cred că ar trebui să îl facem cu toţii.

Ne dorim şi ne-ar plăcea să vedem multe companii, să vedem lichiditate, dar să începem c începutul: încrederea, pentru a atrage companii şi investitori. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO