Burse - Fonduri mutuale

Horia Gustă este noul preşedinte al consiliului director de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri

Horia Gustă este noul preşedinte al consiliului...

Autor: Alex Ciutacu

10.03.2020, 17:55 351

Horia Gustă, CEO-ul Certinvest, a fost votat de adunarea generală a membrilor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Asociaţiei.

Acesta a trecut din poziţia de vicepreşedinte, în poziţia de preşedinte în condiţiile în care adunarea generală a votat ca actualul Consiliu Director să îşi continue activitatea până la finalizarea mandatului.

„Adunarea generală a membrilor Asociaţiei Administatorilor de Fonduri a aprobat astăzi alegerea dlui Horia Gustă, care a deţinut  anterior funcţia de vicepreşedinte, în funcţia de preşedinte şi numirea dlui Cristian Pascu în funcţia de vicepreşedinte, menţinând practic componenţa membrilor Consiliului Director. Radu Hanga, fostul preşedinte AAF, numit recent preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, va fi membru în Consiliul Director până la viitoarele alegeri”, a declarat Jan Pricop, director executiv AAF.

Cristian Pascu, şef al departamentului instituţii financiare din cadrul BCR, a fost votat drept vicepreşedinte al AAF.

„Preiau acest mandat într-un moment dificil al pieţei financiare, iar această decizie demonstrează dorinţa membrilor de a continua proiectele aflate în derulare. Bineînţeles, vom menţine eforturile pe direcţia educaţiei financiare, punând  accent pe o mai bună înţelegere a beneficiilor pe care le aduce o investiţie diversificată în fondurile de investiţii. Totodată, potenţialul pieţei autohtone de asset management poate fi şi un excelent motor de dezvoltare pentru companiile locale”, a spus Horia Gustă.

Membrii Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) gestionează  în prezent active care, la finalul lunii ianuarie 2020, au depăşit 49,9 miliarde lei, dintre care 25,4 miliarde lei sunt în zona fondurilor deschise de investiţii, 1,03 miliade lei reprezintă activele nete ale fondurilor deschise străine distribuite în România iar 23,4 miliarde lei activele nete ale celor 31 de fonduri închise, inclusiv SIF-uri şi Fondul Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO