Burse - Fonduri mutuale

Horia Simu a vandut SCT Bucuresti la jumatate fata de pretul de pe Bursa ca sa salveze insolventa CCCF

Horia Simu a vandut SCT Bucuresti la jumatate fata de pretul de pe Bursa ca sa salveze insolventa CCCF
28.04.2010, 23:07 2219

Horia Simu, proprietarul Cuprom, a vandut marti prin intermediulsocietatii CCCF pe care o controleaza un pachet reprezentand 62,2%din actiunile firmei de constructii SCT Bucuresti (SCTB) prin douatranzactii deal (prin negociere - n. red.) derulate pe piata RASDAQin valoare de numai 6,4 milioane de lei (aproape 1,6 milioane deeuro).

Pretul mediu de transfer al pachetului de control a fost de 2,65lei, cu 62,1% sub pretul de referinta din piata.

Tranzactia de vanzare a fost intermediata de firma de brokerajKBC Securities. Cumparatorii nu au fost raportati pana ieri.

Potrivit lui Simu, firma de constructii CCCF, pentru preluareacareia a platit in anul 2008 circa 50 de milioane de lei (13,7milioane de euro), a fost nevoita sa renunte la participatia decontrol pe care o detinea la SCT Bucuresti, pentru a-si putea onoracreditorii.

"Firma CCCF fiind in insolventa de mai mult timp, avea nevoie delichiditati pentru creditorii de la masa credala si ca sa nu oafecteze am decis sa vindem SCT Bucuresti", a declarat Horia Simupentru Ziarul Finaciar.

El a mai spus ca sunt mai multi investitori care au cumparatactiunile SCT Bucuresti, fara a da detalii insa.

Conducerea firmei CCCF spunea inca din 2008 ca va fi nevoita sarenunte la o parte din active pentru a-si reduce din datorii, carela acea data se ridicau la 90 de milioane de euro.

Horia Simu a preluat pachetul majoritar de actiuni la Companiade Constructii si Cai Ferate (CCCF Bucuresti), transferul deproprietate fiind realizat printr-o majorare cu suma de 50 mil. leia capitalului firmei si s-a realizat printr-un vehicul detinut deomul de afaceri in Cipru, respectiv Wagma Holdings, carecontroleaza 64% din actiunile CCCF.

Infuzia de cash din partea lui Simu la CCCF, altadata unuldintre primii jucatori de pe piata, a venit intr-o perioada in carefirma de constructii se zbatea sa gaseasca solutii pentru a iesidin insolventa.

Planul de reorganizare agreat odata cu preluarea firmei de catreproprietarul Cuprom prevedea ca pana la sfarsitul lui 2010 companiasa plateasca toti creditorii si sa isi recupereze creantele.

Horia Simu incearca in prezent sa scape de faliment siproducatorul de cupru Cuprom Romania, care la finele anului 2008 aintrat in procedura de insolventa.

SCT Bucuresti nu a publicat rezultatele aferente anului trecut,dar in 2008 compania a realizat un profit net de 5,1 milioane delei la o cifra de afaceri de 79,2 milioane de lei (21,5 milioane deeuro). Actiunile SCT Bucuresti inregistrau pe parcursul sedintei deieri o scadere de 7,2%, la un pret de 5,8 lei/actiune, nivel lacare compania este evaluata pe Bursa la 5,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO