Burse - Fonduri mutuale

Hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului, închis din weekend şi până la încetarea stării de urgenţă

Hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului, închis...

Autor: Tibi Oprea

23.03.2020, 13:52 281

Operatorul hotelier Casa de Bucovina - Club de Munte (simbol bursier - BCM), care are în patrimoniu hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului, a anunţat luni la Bursa de la Bucureşti că, începând de duminică, 22 martie, şi-a închis unitatea hotelieră până la încetarea stării de urgenţă.

“Casa de Bucovina - Club de Munte SA informează toţi acţionarii şi investitorii că, având în vedere pandemia COVID-19, restricţiile impuse pe plan internaţional în ceea ce priveşte călătoriile, precum şi restricţiile impuse ca urmare a decretării stării de urgenţă, începând din data de 22.03.2020, şi-a suspendat întreaga activitate în hotelul pe care îl deţine. Reluarea activităţii în condiţii normale se va face după încetarea stării de urgenţă”, se arată în raportul la Bursă.

Hotelul are 130 de camere, 2 restaurante: Casa cu Pridvor şi Naturalis, Bar şi Terasă; 5 săli de conferinţă cu o suprafaţă totală de 400 mp, un centru spa de aproximativ 250 mp şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Compania hotelieră este controlată în proporţie de 67,17% de SIF Muntenia (SIF4).

De la începutul anului, acţiunile BCM se tranzacţionează în scădere cu 18%, pe fondul unor tranzacţii de 347.370 lei, emitentul ajungând la 13,7 milioane lei capitalizare. Luni, în urma anunţului de închidere a hotelului, acţiunile companiei se apreciau la ora redactării acestei ştiri cu 7,3% pe un rulaj de 31.770 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO