Burse - Fonduri mutuale

Iaciu a mai luat 3% din acţiunile Impact şi a ajuns să deţină aproape 33%

Iaciu a mai luat 3% din acţiunile Impact şi a ajuns să...

Autor: Stefan Musgociu

30.06.2013, 19:51 377

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al Impact Developer&Contractor (IMP), a cumpărat joi 3,34% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar de la fonduri de pensii administrate de ING şi a ajuns aproape de pragul de 33% din titluri, la care trebuie lansată ofertă de preluare.

Iaciu deţinea anterior 29,37% din acţiunile Impact, iar prin achiziţiile de joi şi-a majorat participaţia la 32,71%. El a plătit 960.000 de lei (216.000 de euro) pentru pachetul de acţiuni cumpărat joi.

Iaciu a cumpărat mai mult de o treime din pachetul de 8,15% din acţiunile Impact scos la vânzare de trei fonduri de pensii administrate de ING. Fondurile au încasat 2,3 milioane lei (526.000 de euro) pentru titlurile respective.

Mai mult de o treime din pachetul de acţiuni vândut de fondurile de pensii a fost cumpărată de Adrian Andrici, unul dintre cei mai importanţi investitori persoane fizice de pe bursă. El a cum­părat 3,11% din acţiunile Impact, pentru care a plătit 892.000 de lei (200.000 de euro), ajungând să deţină în prezent 13,8% din titlurile dezvol­tatorului imobiliar.

Un pachet de acţiuni reprezentând puţin peste 1% din acţiunile Impact a fost cumpărat de noul director general al companiei Claudiu Lucian Mateescu. El a plătit 290.000 de lei (65.000 de euro) pentru acţiunile respective.

Iaciu, Andrici şi Mateescu au cumpărat acţiunile Impact prin intermediul firmei de bro­keraj Swiss Capital, iar pachetul de titluri vândut de fondurile ING a fost transferat prin in­termediul casei de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment.

Impact a anunţat săptămâna trecută că a încheiat miercuri o tranzacţie cu firma Rom­construct cu scopul de a stinge litigiile aflate pe rol între cele două companii.

Impact şi Romconstruct aveau pe rol mai multe litigii prin care cereau plata a mai multe zeci de milioane de lei fiecare şi care con­tribuiau la situaţia incertă a Impact, care s-a confruntat totodată cu pierderi substanţiale în ultimii ani.

Titlurile Impact nu s-au tranzacţionat vineri, ultima tranzacţie cu aceste acţiuni realizându-se joi la un preţ de 0,1505 lei/unitate, cu 3,7% peste nivelul la care fondurile ING şi-au lichidat deţinerile în companie.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO