Burse - Fonduri mutuale

IAR Ghimbav, mai valoros cu 28 de milioane de lei după transferul la cota bursei

IAR Ghimbav, mai valoros cu 28 de milioane de lei după...

Autor: Radu Bostan

20.07.2015, 00:05 417
Acţiunile producătorului de elicop­te­re IAR Ghimbav (simbol bursier IARV) au crescut cu 31% după trans­fe­rul de pe RASDAQ pe piaţa prin­cipală, iar capitalizarea companiei controlate de Mi­nisterul Economiei a crescut cu 28 mi­lioa­ne de lei în patru zile, în timp ce ru­la­jele au atins un nivel record.
 
IAR a evoluat astfel con­trar aştep­tă­rilor broke­rilor, care prognozau o co­recţie a titlurilor IARV, pe fondul marcărilor de profit în ziua transferului, după modelul acţiunilor Alba­lact (ALBZ), care au scă­zut cu 4% în pri­ma zi pe pia­ţa re­gle­men­tată, după o evoluţie spec­­tacu­loasă pe RASDAQ. În cazul pro­du­cătorului de eli­cop­­te­re, acţiunile s-au scumpit cu mai mult de 170% în pri­ma jumătate a anului, când compania era încă listată pe RASDAQ.
 
Valoarea tranzacţiilor cu titlurile IARV a depăşit în fiecare din ultimele două zile cifra de 200.000 de lei, un ma­xim absolut pentru acţiunile companiei. Capitalizarea bursieră a IAR se apropie astfel de cifra de 120 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO