Burse - Fonduri mutuale

Iasitex vinde un teren cu 20 mil. euro

13.06.2007, 18:45 39

Producatorul de textile Iasitex Iasi intentioneaza sa vanda la licitatie un teren cu suprafata de 4,6 hectare pentru minimum 20 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Compania valoreaza pe RASDAQ in acest moment 9,5 mil. euro.
"In urma reorganizarii fluxurilor de productie s-a disponibilizat o suprafata de 4,6 hectare pe care vrem s-o valorificam. Avem aprobarea actionarului majoritar pentru vanzarea terenului si vom organiza licitatia in termen de circa 30 de zile", a declarat pentru ZF directorul general al Iasitex, Gheorghe Cretu.
El a mai precizat ca banii obtinuti din vanzarea terenurilor vor fi utilizati pentru investitii noi in cadrul companiei.
"Banii vor fi folositi in interesul firmei. Dorim sa modernizam linia de tesatorie si sa realizam investitiile necesare ca sa rezistam concurentei de pe piata, in conditiile in care exportam aproape 90% din productie", a spus Cretu.
Potrivit acestuia, compania este furnizor de tesaturi pentru grupul suedez IKEA si exporta in toata lumea, inclusiv in tari asiatice precum China sau Taivan, care sunt principalii concurenti de pe piata de textile pentru producatorii europeni. Directorul Iasitex estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu minimum 15% si o mentinere a ratei de profit la minimum 10%. Iasitex a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 74,5 mil. lei (21 mil. euro), in crestere cu 18,4% fata de anul precedent si un profit brut de 2,66 mil. lei (0,75 mil. euro), cu 23,2% mai mare decat in 2005.
Compania avea la finele anului trecut 1.500 de angajati.
Actionarul majoritar al companiei este firma A2 Impex controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, care detine aproape 60% din actiuni, principalul actionar minoritar fiind SIF Moldova, cu 31,52% din actiuni. AVAS mai detine 3,47% din actiuni.
Titlurile Iasitex au inchis ultima sedinta de tranzactionare la pretul de 16,1 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la 9,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO