Fondul a emis 40.000 de unităţi, suma totală necesară răscumpărărilor fiind de 8,6 milioane de lei. Fondul îşi plăteşte retragerile din lichidarea activelor din portofoliu. Ieri, acţiunile listate la bursa de la Bucureşti au scăzut puternic, cu până la minus 10% pentru acţiunile lichide.
Potrivit situaţiei la 31 iulie, fondul avea investiţii în acţiuni Fondul Proprietatea, dar şi în acţiuni la bănci, BVB şi SIF Transilvania.
iFond Financial s-a listat la bursă în septembrie 2010, în urma unei oferte publice prin care a atras 8 mil. lei de la investitori. Principalul punct de atracţie al acestui fond au fost acţiunile Fondul Proprietatea (FP), încă nelistate la bursă în 2010. iFond Financial avea jumătate din active plasate în acţiuni FP, fiind astfel printre puţinele vehicule investiţionale care ofereau în 2010 acces la acţiunile FP, subevaluate atunci. Fondul Proprietatea s-a listat la bursă în ianuarie 2011.
Cel mai mare investitor în fond este SIF Moldova, cu o deţinere de circa 20% din activul iFond Financial.
Investitorii care au subscris în oferta din vara anului 2010 au cumpărat unităţile la un preţ de 202 de lei. În acest interval, fondul a plătit în doi ani dividende din profitul obţinut (2010 şi 2013). Astfel, investitorii care au cumpărat unităţile în oferta publică din 2010 şi sunt în continuare clienţi ai fondului au câştigat peste 20% din evoluţia activului net şi dividende până în prezent, potrivit calculelor ZF ce iau în considerare valoarea de răscumpărare.