Burse - Fonduri mutuale

iFond Financial răscumpără cu 8,6 mil. lei unităţile de la investitori

iFond Financial răscumpără cu 8,6 mil. lei unităţile...

Autor: Roxana Pricop

25.08.2015, 00:04 320
Societatea de administrare a inves­tiţiilor Intercapital Investment Management a anunţat că investitorii în fondul închis iFond Financial înscrişi în registrul deţinătorilor de unităţi la data scadenţei fondului (20 august) că preţul de răscumpărare al unei unităţi de fond la sca­denţă este de 216,87 lei.

Fondul a emis 40.000 de unităţi, suma totală necesară răs­cum­părărilor fiind de 8,6 milioane de lei. Fondul îşi plăteşte retragerile din lichi­darea acti­velor din por­tofoliu. Ieri, acţiunile listate la bursa de la Bucureşti au scăzut pu­ter­nic, cu până la minus 10% pentru acţiunile lichide.

Potrivit situaţiei la 31 iulie, fondul avea investiţii în acţiuni Fondul Pro­prietatea, dar şi în acţiuni la bănci, BVB şi SIF Transilvania.

iFond Financial s-a listat la bursă în septembrie 2010, în urma unei oferte publice prin care a atras 8 mil. lei de la investitori. Principalul punct de atracţie al acestui fond au fost acţiunile Fondul Proprietatea (FP), încă nelistate la bursă în 2010. iFond Financial avea jumătate din active plasate în acţiuni FP, fiind astfel printre puţinele vehicule investi­ţio­nale care ofereau în 2010 acces la acţiunile FP, subeva­luate atunci. Fondul Pro­prietatea s-a listat la bursă în ia­nuarie 2011.

Cel mai mare investi­tor în fond este SIF Mol­dova, cu o deţinere de circa 20% din activul iFond Finan­cial.

Investitorii care au subscris în oferta din vara anului 2010 au cum­părat unităţile la un preţ de 202 de lei. În acest interval, fondul a plătit în doi ani divi­dende din profitul ob­ţinut (2010 şi 2013). Astfel, investitorii care au cumpărat unităţile în oferta pu­blică din 2010 şi sunt în continuare clienţi ai fondului au câştigat peste 20% din evo­luţia activului net şi dividende până în prezent, potrivit calculelor ZF ce iau în considerare valoarea de răscum­părare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO