Burse - Fonduri mutuale

IIF: China face ca 2017 să fie tot un an al ieşirilor de capital de pe pieţele emergente

IIF: China face ca 2017 să fie tot un an al ieşirilor...

Autor: Catalina Apostoiu

10.02.2017, 09:00 860

Fluxurile de capital pe pieţele emergente vor fi negative în 2017 pentru al patrulea an consecutiv din cauza ieşirilor considerabile din China, se arată într-un raport recent al Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF).

Institutul estimează că grupul său de 25 de pieţe emergente va înregistra ieşiri de capital în valoare totală de 490 miliarde dolari în acest an, scrie Reuters. China este de aşteptat să înregistreze ieşiri de capital generate de rezidenţi de aproximativ 1.000 miliarde  dolari şi ieşiri nete de capital de 560 miliarde dolari.  Excluzând China, pieţele emergente ar urma să înregistreze intrări de capital de 70 miliarde de dolari, aproape dublul nivelului din 2016.

„Deşi anticipăm o uşoară creştere a fluxurilor de capital în acest an, riscurile legate de politici şi posibila deteriorare a mediului global ne îndeamnă la prudenţă“, a declarat Hung Tran, executive managing director al IIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO